Mindfulness jonge kinderen

Negendelige training voor kinderen van 6 t/m 8 jaar

In 8 wekelijkse kindersessies oefenen kinderen met het verlagen van spanning, het vergroten van het concentratievermogen en het meer grip krijgen op hun eigen emoties. Het leren voelen van zijn/ haar lichaam, het leren herkennen van eigen gedachten en gevoelens en het aanleren ontspanningstechnieken zijn hier een groot onderdeel van.

De training voor de kinderen wordt vooraf gegaan door een ouderbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst krijg je uitleg over de training en hoe je dit thuis kunt toepassen en gebruiken. Kinderen op deze leeftijd hebben hun omgeving nodig om de vaardigheden vast te houden. Naast de ouderbijeenkomst, doen ouders ook een sessie mee met de kinderen. Ze kunnen ervaren hoe de training gaat en gaan samen met hun kind aan de slag. Op die manier wordt getracht om de overdracht naar de thuissituatie zo goed mogelijk te laten verlopen, zodat je thuis de vaardigheden samen met jouw kind kunt blijven onderhouden.

Binnen de training bestaat geen goed of fout. Het doel is het leren omgaan met dat wat jouw kind moeilijk vindt. Dat bevordert het zelfvertrouwen en geeft hen meer grip op hun emoties. De training wordt aangeboden in een groep. Hierdoor kan er geoefend worden met leeftijdsgenoten, wat een ‘echter’ beeld geeft van de dagelijkse praktijk. Net als in een klas of op een sportclub zijn er in deze groep prikkels van buitenaf waar uw kind mee moet leren omgaan. De positieve ervaringen die tijdens deze training worden opgedaan, zorgen ervoor dat de stap naar 'de praktijk' sneller is gezet. Bij de training hoort een boek waarin oefenopdrachten voor thuis staan. Deze opdrachten zorgen ervoor dat de vaardigheden die aangereikt worden ook echt gebruikt gaan worden in het dagelijks leven.

Naast de vaste thema's werken wij met het kind aan de individuele doelen. Hier wordt uitgebreid over gesproken tijdens het intakegesprek.

Voor wie

De training is voor kinderen kind van 6 t/m 8 jaar. De training is speciaal gemaakt voor kinderen die het moeilijk vinden om zich te concentreren en/ of gevoelig zijn. Dit kàn zich uiten in faalangst, onzekerheid, vermoeidheid, spanning (fysiek en/of mentaal), veel piekeren, (over)gevoeligheid, angstig/ boos zijn en/of  'niet lekker in je vel zitten'. 

Inhoud training

Thema's van de training

Aandacht
Je lichaam voelen
Ontspanning
Ademhaling
Probleemoplossende vaardigheden
Stilstaan bij eigen denken, voelen en doen
Eigen keuzes maken
Omgaan met negatieve gebeurtenissen
Stilstaan bij eigen wensen en grenzen
Je lichaam voelen

Praktische info

LocatieAmbonstraat 2a, Haarlem
KostenIntake: €100,-
 Groepstraining: €450,-
Duur9 bijeenkomsten
 1 ouderles en 8 kinderlessen
MateriaalWerkboek
EvaluatieSchriftelijk verslag
 Eindgesprek
TrainersIlja, Janna, Dieuwer, Michelle

Startdatum training
    02 okt 2024 (9 woensdagen van 16:30 tot 17:20)

Ervaring

Ouders van een jongen van 10 jaar
"Wij vinden hem zeer positief veranderd. Voorheen kon hij doorschieten in boosheid als hij het ergens niet mee eens was, op zulke momenten was hij moeilijk of niet te bereiken. Het lijkt of hij nu meer praat over wat hem dwarszit, waardoor het niet meer tot zulke heftige protesten komt. We vinden hem meer ontspannen in het contact met ons, zijn zusje en zijn klasgenoten." 

Lees hier meer ervaringen.