Cursus ontspanningstechnieken

5-delige cursus voor jongeren vanaf de bovenbouw van de middelbare school

In de cursus wordt er aandacht besteed aan de theorie van stress. Wat is stress, hoe ontstaat stress en hoe is stress detecteerbaar je lichaam en brein.

Daarnaast gaan de cursisten aan de slag met het ervaren van lichaamssignalen die wijzen op stress. Hierbij wordt veelvuldig de transfer gemaakt naar dagelijkse, stressvolle situaties. Zoals bijvoorbeeld toetsen en sociale situaties. Er wordt een persoonlijk ‘stressprofiel’ gemaakt, om in kaart te brengen op welke momenten welke vorm(en) van stress ervaren worden.

Vervolgens wordt er op ervaringsgerichte wijze geoefend met stressreductie- en ontspanningstechnieken. De technieken worden op zo’n manier geconcretiseerd, dat ze ook op een simpele en preventieve manier toe te passen zijn in het dagelijks leven.

Voor wie

Deze cursus is bedoeld voor scholieren vanaf de bovenbouw van de middelbare school. Jongeren die merken dat ze meer stress ervaren in hun dagelijks leven dan ze zouden willen. Of die meer ontspanning in hun dagelijks leven zouden willen ervaren dan dat ze nu ervaren.  

Inhoud cursus

Thema's van de cursus

Theoretische uitleg over stress
Herkennen van (lichaams)signalen die wijzen op stress en spanning
Aanleren van stress-reducerende en ontspannende technieken

Praktische info

LocatieAmbonstraat 2a, Haarlem
KostenIntake: €
 Groepstraining: €250,-
Duur5 bijeenkomsten
TrainersIlja