Over ons

  Visie

  Wij hebben E-Motion in 2008 opgericht, omdat er grote behoefte is aan een plek waar groepstrainingen worden gegeven voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen waar het eigenlijk prima mee gaat en die daarnaast op sociaal-emotioneel gebied een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. We spelen direct en concreet in op de behoeften van het moment. Wij staan voor korte lijnen met de ouders en leerkrachten. De beste resultaten worden behaald als we er met z'n allen onze schouders onder zetten. Ons doel is om zo snel mogelijk weer misbaar te zijn, zodat kinderen, jongeren en jongvolwassenen weer op eigen kracht verder kunnen.

  Marieke van der Nagel

  Marieke, moeder van 2 kinderen, studeerde in 2002 af in de Pedagogische Wetenschappen, richting Bewegen en Hulpverlening (Rijks Universiteit Groningen). Van 2005 t/m 2007 volgde zij de Master Psychomotorische Therapie. Zij heeft voor diverse psychiatrische zorginstellingen voor kinderen, jongeren en volwassenen gewerkt. Daar vezorgde zij zowel individuele therapieën, groepstrainingen als gezinstherapie.
  Marieke heeft diverse opleidingen gevolgd, met name op het gebied van de cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie en systeemtherapie.

  Marieke is geregistreerd lid van de FVB, NVPMT, NVPA en RBCZ.

  "Ik verwonder mij elke keer weer over de kinderen. De kinderen leren zo ongelooflijk snel en zijn echt bereid om naar hun eigen gedrag te kijken en de keuzes die zij daarin maken. De kinderen komen om te leren, maar ondertussen leer ik ook steeds weer van de kinderen!"

  Dieuwer Berks

  Dieuwer, getrouwd en moeder, studeerde Kunst in de Verenigde Staten (1995) en is afgestudeerd aan de Opleiding Creatieve Therapie Dans & Beweging (2000) en de Master Opleiding Psychomotorische Therapie (2008). Sinds 2002 werkt zij als psychomotorisch therapeut met kinderen en jongeren voor diverse behandelinstellingen in de forensische jeugdpsychiatrie, orthopsychiatrie en kinder & jeugdpsychiatrie. Hier heeft zij individuele, groeps- en gezinsbehandeling verzorgd. Daarnaast heeft zij training aan therapeuten gegeven bij Trainingsinstituut RINO GGZ Opleidingscentrum (Amsterdam) over het psychomotorisch diagnostisch proces van kinderen tussen de 6-12 jaar oud. Ook heeft zij geregeld als gastdocent lessen verzorgd aan studenten van de VU Amsterdam en Windesheim Zwolle. 
  Dieuwer heeft diverse opleidingen gevolgd, met name op het gebied van de cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie en hoogbegaafdheid.

  Dieuwer is geregistreerd lid van de FVB, NVPMT, NVPA en RBCZ.

  "Alle kinderen en jongeren verdienen een gelukkige tijd op school, thuis en bovenal een goede start in het leven, ongeacht afkomst, talenten en ervaringen. Ik vind niets zo fijn als kinderen, jongeren, ouders en leerkrachten hierbij helpen!"

  Ilja Burghout

  Ilja, moeder van 3 kinderen, studeerde in 2007 af als psychomotorisch therapeut en bewegingsagoog. Sindsdien heeft ze als pychomotorisch therapeut met kinderen, jongeren en (jong)volwassenen binnen diverse behandelinstellingen in binnen- en buitenland gewerkt. Waaronder in de verslavingszorg (Dimence in Zwolle), in de kinder- en jeugdpsychiatrie (Curium-LUMC in Oegstgeest), in de volwassenpsychiatrie (Tergooiziekenhuizen in Blaricum) en in een orthopedagogisch behandelcentrum (Ipse de Bruggen in Leiden).

  Ilja is lid van de FVB en NVPMT. 

  "Kinderen, jongeren en jongvolwassenen helpen bij het (her)vinden van hun krachten en kwaliteiten vind ik het mooiste dat er is!"

  Janna Phaff

  Janna, getrouwd en moeder van 3 kinderen, studeerde af aan de Faculteit Bewegingswetenschappen in Amsterdam in 2000. Hierna voltooide zij in 2001-2003 de Voortgezette Opleiding Psychomotorische Therapie te Zwolle (huidige Master). Ook heeft zij de opleiding tot systeemtherapeut afgerond bij het Rino in Amsterdam. 
  Janna werkte in het Erasmus MC te Rotterdam op de afdeling kinder & jeugdpsychiatrie van 2000-2011. Ze gaf therapie op de kinderkliniek, de adolescentenkliniek en de polikliniek. Hier verzorgde zij individuele therapieën, groepstherapieën en gezinstherapieën. Sinds 2011 is zij werkzaam bij de polikliniek JGGZ van Kenter Jeugdhulp (voormalige Jeugdriagg) Haarlem. Ook hier werkt zij met kinderen, jongeren en hun gezinnen.

  Janna is geregistreerd lid van de FVB, NVPMT en de NVRG.

  "Samen met kinderen, jongeren en hun ouders op onderzoek gaan naar wie zij zijn, bekijken waar hun krachten liggen en tegen welke problemen zij aanlopen om vervolgens samen te ontdekken wat hen het beste kan helpen; dat vind ik het leukste om te doen!"

  Jennifer Smits

  Jennifer, moeder, studeerde in 2002 af in de Pedagogische Wetenschappen bij de Vakgroep Algemene en Gezinspedagogiek aan de Universiteit Leiden.
  Vanaf 2003 volgde ze in Zeist de driejarige opleiding tot kinder- en jeugdtherapeut (BGL & partners) waar ze in 2005 haar diploma behaalde. Ze voerde zeven jaar haar eigen praktijk in Hoofddorp waar ze kinderen en jongeren begeleidde die sociaal-emotionele problemen ondervonden en/of hun ouders met opvoedvragen. 
  Daarnaast is Jennifer onder andere werkzaam geweest op de kinderafdeling van ziekenhuizen (Diaconessenhuis Leiden en Spaarne Gasthuis Hoofddorp), in het welzijnswerk (Meerwaarde) en het Centrum voor Jeugd en Gezin in de Haarlemmermeer. Sinds 2010 werkt ze als gezinsbegeleider bij MOC ’t Kabouterhuis waar ze gezinnen begeleidt die ondersteuning kunnen gebruiken bij de opvoeding van hun kind(eren).
  Jennifer heeft diverse trainingen gevolgd, onder andere op het gebied van oplossingsgericht werken, ondersteuning bij echtscheiding en ondersteuning van kinderen van ouders met psychiatrische problematiek (KOPP).

  Jennifer is geregistreerd lid van de SKJ, NVPA en RBCZ.

  “Ik vind het altijd bijzonder dat ik met ouders en kinderen een stukje mee mag lopen waarbij we vanuit vertrouwen samenwerken aan een meer gewenste situatie bij het opgroeien en opvoeden!”