Groepstrainingen

  Vriendenclub

  Kinderen van 5 t/m 8 jaar leren in deze training spelenderwijs vaardigheden in het contact met andere kinderen en vaardigheden in weerbaarheid. Jonge kinderen ervaren de training als een gezellig en leerzaam clubje waar zij handige tips krijgen. 

  Mindfulness jonge kinderen

  Kinderen van 6 t/m 8 jaar leren omgaan met alle interne en externe prikkels die in het dagelijks leven een negatieve invloed op hen hebben. 

  Sociale vaardigheidstraining

  Kinderen van 8 t/m 12 jaar leren in deze training al doende hoe zij zich handiger kunnen opstellen ten opzichte van een ander. De kinderen delen veel met elkaar en leren handige vaardigheden die het contact ten goede komen.  

  Sociale weerbaarheidstraining

  Kinderen van 9 t/m 12 jaar leren in deze training hoe zij zich innerlijk sterker kunnen voelen op momenten dat de spanning (onzekerheid) bij hen stijgt. Kinderen krijgen tips zodat zij zich meer zelfverzekerd en rustig kunnen voelen. Dit is een training die kinderen een enorme zelfvertrouwensboost geeft.

  Mindfulness kinderen

  Kinderen van 9 t/m 12 jaar leren omgaan met alle interne en externe prikkels die in het dagelijks leven een negatieve invloed op hen hebben. 

  Omgaan met boosheid

  Kinderen en jongeren leren hoe zij hun boosheid meer de baas kunnen worden. Dit leren zij in een kleine groep met andere kinderen en jongeren. De ouders doen in deze training mee, zodat er samen oefeningen kunnen worden gedaan. Er worden tips gegeven en opdrachten voor thuis. De training is kortdurend.

  Brugklastraining

  Kinderen die in groep 8 zitten en de overgang maken naar het voortgezet onderwijs staan in deze training bewust stil bij deze stap. In de 4 weken voor de zomervakantie en de 4 weken na de zomervakantie delen de kinderen ervaringen met elkaar en worden vaardigheden geoefend die zij kunnen toepassen in de nieuwe situaties die zij tegen gaan komen op de middelbare school. 

  Pubergroep

  Jongeren van 12 t/m 16 jaar leren in deze training vaardigheden in het contact met anderen en met betrekking tot weerbaarheid. Het werkt voor de jongeren heel goed om deze vaardigheden in een groep te leren, want: leeftijdsgenoten onder elkaar begrijpen precies hoe het er aan toe gaat op de middelbare school.

  Jongvolwassengroep

  Jongvolwassenen van 17 t/m 25 jaar leren hun (sociale) competenties versterken, met als doel het vergroten van het zelfvertrouwen en het versterken van het zelfbeeld. 

Individuele begeleiding

  Individuele begeleiding

  Kinderen, jongeren en jonvolwassenen (leeftijd 5 t/m 25) jaar kunnen wij ook individueel begeleiden. Het kan namelijk zo zijn dat een kind, jongere of jongvolwassene het meest gebaat is bij individuele begeleiding. Tijdens het intakegesprek stellen we doelen op en maken we een plan van aanpak. Er kan gewerkt worden aan doelen rondom de thema's zelfvertrouwen/ zelfbeeld en concentratie. Doelen inherent aan het thema contact oefenen we vrijwel altijd in groepsverband. Ook heel jonge kinderen van 5, 6 en 7 jaar zien we vooral in groepsverband (De Vriendenclub). Hiervoor kiezen wij, omdat met deze jonge kinderen op die manier heel speels gewerkt kan worden, zonder dat ze denken dat ze een groot probleem hebben.

  Iedere hulpvraag is weer anders en er wordt zorgvuldig gekeken naar wat het beste aansluit.

Gezinsbegeleiding

  Gezinsbegeleiding

  Afhankelijk van wat de vraag van de ouders is, wordt gekeken waar zij het beste mee geholpen zijn. In gezinsbegeleiding wordt samen met ouders patronen ontrafeld die in de loop der jaren ontstaan zijn. Daarna wordt samen met ouders op zoek gegaan naar wat wél werkt. De gezinssessies zijn spelenderwijs en gericht op de gestelde doelen. Tijdens de gesprekken met ouders wordt dieper ingegaan op de gezinspatronen.

Thema bijeenkomst voor ouders

  Thema bijeenkomst voor ouders

  Bij E-Motion worden er regelmatig informatieve bijeenkomsten voor ouders georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomsten worden verschillende thema’s besproken. De bijeenkomsten zijn informatief en geven inzicht in wat er kan spelen in uw gezin rondom dit thema. Indien u vragen hebt omtrent het specifieke thema van de bijeenkomst, dan kunt u die stellen, zodat er met u meegedacht wordt. In een groep van maximaal 20 mensen wordt informatie gedeeld, tips gegeven en ervaringen uitgewisseld.

  Kosten: 10 euro, te betalen bij aanmelding.
  Opgeven: vooraf per mail (info@emtt.nl) of via app/sms naar Janna, 06-24912176.
  Aantal deelnemers: maximaal 20 deelnemers.

   

Agenda

Kinderen
Wo 18 mei 16:30 - Sociale weerbaarheidstraining 9-12jr
Wo 01 jun 15:30 - Brugklastraining 11-13 jr
Ma 13 jun 14:30 - Omgaan met boosheid
Di 14 jun 16:30 - Brugklastraining 11-13 jr
Wo 31 aug 15:30 - Vriendenclub 5-8 jr
Do 01 sep 15:30 - Vriendenclub 5-8 jr
Ma 05 sep 15:30 - Mindfulness kinderen 9-12jr
Di 06 sep 15:30 - Mindfulness jonge kinderen 6-8 jr
Wo 14 sep 14:30 - Sociale weerbaarheidstraining 9-12jr
Ma 26 sep 16:30 - Vriendenclub 5-8 jr
Di 11 okt 16:30 - Sociale vaardigheidstraining 8-12 jr
Jongeren
Ma23 mei16:30- Pubergroep 12-16 jr
Wo12 okt16:30- Pubergroep 12-16 jr
Jongvolwassenen
Di27 sep17:30- Jongvolwassengroep 17-25 jr
Ouders

Werkwijze

Na aanmelding maakt één van de trainers een afspraak met je voor het intakegesprek. In het intakegesprek worden doelen opgesteld en wordt gekeken welke groep het beste past. Je krijgt een behandelovereenkomst thuisgestuurd, waarin alle gemaakte afspraken staan. 
Als je meer informatie wil over het begeleidingsproces bij E-Motion, kijk dan op informatie voor ouders.

Kosten

Een overzicht van de tarieven vind je hier.