Informatie voor Jongvolwassenen

  Dit is E-Motion

  E-Motion is er voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken of die actief aan de slag willen met hun persoonlijke ontwikkeling. Bij E-Motion kun je terecht met uiteenlopende vragen. Hieronder lees je wat jongvolwassenen kunnen verwachten bij E-Motion.

  Dit zijn de trainers

  Hoi, ik ben Ilja. Ik woon in Haarlem en heb drie kinderen. Binnen E-Motion geef ik de individuele therapieën en groepstrainingen o.a. aan jongvolwassenen, wat ik met heel veel plezier doe. Omdat het een fase is waarin je al zo ontzettend veel bereikt hebt, maar toch ook nog zoveel (soms ingewikkelde) mooie keuzes kunt (moet) maken. Het verkrijgen van inzicht in jezelf en de ander is enorm verrijkend en heeft heel positieve gevolgen voor je sociale leven, je studie(keuze) en je zelfvertrouwen. Ik krijg heel veel energie van het 'samenwerken'; de gezamenlijke zoektocht naar wat voor jou (niet) werkt en naar jouw idealen, wensen en grenzen. Ik vind het fantastisch om te merken dat jongvolwassenen die een training volgen zichzelf zoveel beter leren kennen in korte tijd en daarmee echt een enorme ontwikkelingssprong doormaken. Daar getuige van mogen zijn, is echt heel bijzonder!

  Hoi, ik ben Janna. Ik woon in Amsterdam en ben moeder van 3 opgroeiende tieners. Binnen E-Motion geef ik verschillende groepstrainingen, individuele trajecten en gezinsbegeleiding. Ik werk al lang met jongvolwassenen en vindt de zoektocht die je samen doet altijd heel inspirerend. Samen steeds beter weten wie je bent en wat je krachten zijn en waar je verder in wilt ontwikkelen. Op de leeftijd van een jongvolwassene kun je een enorme groei doormaken en je eigenheid steeds meer ontdekken. Dat is bijzonder om mee te maken en getuige van te mogen zijn. Daar geniet ik iedere keer weer van.

  Intakegesprek

  Het contact met E-Motion begint altijd met een intakegesprek met jou en mij. Als je wilt, kun je iemand meenemen naar het gesprek (een van je ouders of voor jou belangrijk persoon). In het gesprek maken we vooral kennis met elkaar. Zo praten we over wat je in het dagelijks leven doet (school/ studie/ hobby’s), hoe het contact met leeftijdsgenoten is en wat je graag zou willen leren. Vervolgens stellen we concrete doelen op. In principe zijn de trainingen bij E-Motion voor jongvolwassenen met wie het goed gaat en die  een steuntje in de rug kunnen gebruiken. We kijken samen of een groepstraining of een individueel traject het beste bij je past. Uiteraard is het ook een gesprek waarin je al je vragen aan mij kunt stellen en waarin je kunt beoordelen of je denkt dat een training jou verder kan helpen.

  Als je meer informatie wilt over de trainingen die we geven, klik dan hier.

  Groepstraining

  De training bij E-Motion wordt gegeven in een gymzaal. We hebben de ervaring dat alleen maar praten over wat je wilt veranderen je uiteindelijk niet verder helpt. Daarom doen we ook oefeningen waarbij je aan de slag gaat met je doelen. Als je bijvoorbeeld meer initiatief wilt leren nemen in het dagelijks leven, kunnen we een samenwerkingsopdracht doen waarbij jij de opdracht krijgt om de leiding te nemen. Hierna krijg je dan feedback en tips voor thuis en op school. Je zult merken dat dit in het begin nogal ‘nieuw’ is, maar dat het snel went. De ervaring is dat er heel snel een hechte groep ontstaat. In iedere groep heerst een sfeer van herkenning, respect en aanmoediging. Alles wat in de groep gezegd/ gedaan wordt, is vertrouwelijk. Dat maakt dat er veel vrijheid is om jezelf te uiten, te oefenen en te experimenteren. Informatie vanuit de training mag ook door mij met niemand gedeeld worden zonder jouw toestemming.

  Individuele training of therapie

  Als we tijdens het intakegesprek besluiten dat je een individueel traject gaat volgen, beginnen me met drie sessies waarin we kunnen kijken of het traject aansluit bij je doelen en verwachtingen. Ieder individueel traject is anders, maar net als bij een groepstraining is het de bedoeling dat we iedere sessie afsluiten met een door jou gekozen oefenopdracht voor in de komende week, zodat je in het dagelijks leven actief aan de slag gaat met wat je wilt leren. Wanneer je het fijn vindt, betrekken we belangrijke personen uit je leven bij het traject, zoals een van je ouders, je vriend(in), je mentor/ SLB-er of een trajectbegeleider. Uiteraard verstrek ik geen informatie over jou aan anderen zonder jouw toestemming.

  Huiswerk

  Na iedere sessie krijg je een huiswerkopdracht voor in de komende week. Het gaat om een praktische opdracht die te maken heeft met je doel(en). Zo kun je gaan oefenen met het afstappen op iemand, het nemen van initiatief op school of stage, het geven van je mening, etc. Op die manier breng je de vaardigheden vanuit de training in het dagelijks leven en kun je testen wat goed gaat en waar je nog extra hulp bij wilt.

Wil je meer weten?

Als je een vraag hebt, dan kan je altijd een mail sturen naar info@emtt.nl

Ook kun je bellen met Ilja via telefoonnummer 06-41708856.

Trainingslocatie

Kantoor (intakegesprek)

Zaal

Vraag en antwoord

Moeten mijn ouders mee naar het intakegesprek?

Nee, dat is geen voorwaarde. Als het voor jou prettig is, mag je natuurlijk een van je ouders, beide ouders of een voor jou ander belangrijk persoon meenemen naar het intakegesprek. Als je liever alleen komt, is dat ook prima. 

Welke jongvolwassenen nemen deel aan de groep?

Een groep voor jongvolwassenen bestaat uit maximaal acht deelnemers. Alle deelnemers zijn jongvolwassenen zoals jijzelf (dus tussen de 16/17 en 25 jaar oud); op zoek naar een steuntje in de rug en gemotiveerd om zichzelf persoonlijk verder te ontwikkelen. 

Wordt de training vergoed?

Hier vind je een overzicht van de kosten en eventuele vergoedingsmogelijkheden.

Duizenden kinderen, jongeren en jongvolwassenen gingen je voor!

Ervaringen jongvolwassenen

Jongen 18 jaar                                                                                                                                                                            "Toen ik voor de eerste keer bij E-Motion kwam vond ik het eigenlijk wel lastig om mijn situatie uit te leggen. Ook dacht ik dat het raar zou zijn om hulp te gaan zoeken bij iemand die ik eigenlijk helemaal niet ken. Ik vond het bijvoorbeeld ontzettend moeilijk om in een nieuwe groep mensen terecht te komen. Wanneer ik me dan ongemakkelijk voelde ging ik gewoon weg. Echter ben ik heel blij dat ik deze stap heb durven zetten want ik heb ontzettend veel geleerd bij E-Motion. Wanneer ik het gebouw verliet ging ik met een fijn gevoel naar huis toe. Ik kon mijn verhaal goed kwijt bij Ilja en ze snapte me heel goed. Daarnaast heeft ze mij een aantal tips en trics meegegeven die ik in het dagelijks leven nog steeds gebruik. Blijf vooral jezelf!! Voor diegene die het misschien eng vinden de stap te nemen naar hulp. Twijfel niet en schakel hulp in. Dit helpt je voor de rest van je leven."

Lees hier meer ervaringen.