Informatie voor Kinderen

  Kinderen die bij ons komen zijn allemaal leuke kinderen. Ieder kind is weer anders en dat vinden wij juist leuk. Alle kinderen die wij leren kennen, kunnen heel erg veel. Soms weten ze dat zelf nog niet. We weten nu al dat jij ook heel veel kunt. Als je bij ons komt, geven wij jou tips, zodat bepaalde dingen nog beter gaan. Meer dan 2.000 kinderen en jongeren zijn al bij ons geweest voor tips. We weten zeker dat er al kinderen van jouw school en sportclub bij ons zijn geweest. Misschien zelfs wel kinderen die jij kent. Er zijn kinderen die hun vrienden en vriendinnen vertellen over ons. Er zijn ook kinderen die het voor zichzelf houden. Als je bij ons komt, is het eigenlijk een cadeau van je ouders aan jou om in korte tijd dingen te leren die voor jou belangrijk zijn.

  Dit zijn de trainers

  Als je wil weten met wie je het gesprek hebt en van wie je de tips gaat krijgen, dan kunnen je ouders het hieronder aanwijzen. Hier zie je de foto's van de vier trainers die bij E-Motion werken.

   

  undefinedHoi, ik ben Marieke. Ik ben te herkennen aan dat ik heel lang ben. Ik werk al heel wat jaren met kinderen. Zelf heb ik ook 2 kinderen, 2 meisjes. Ik houd van volleyballen en ik geef in het weekend zwemles. Bij E-Motion ben ik trainer van veel groepen. Ik vind het leuk om toneelstukjes voor te doen voor de kinderen. De kinderen liggen dan vaak helemaal in een deuk. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een oefening te doen. Voor de kinderen lijkt het gewoon een spelletje, maar ondertussen leren ze ontzettend veel. 

  Hoi, ik ben Dieuwer. Ik heb best wel een moeilijke naam. Veel kinderen onthouden mijn naam, omdat het lijkt op 'Dieuwertje Blok', van het Sinterklaasjournaal. Ik ben moeder van een dochter. In mijn vrije tijd spreek ik vaak af met vriendinnen. Ik vind het ook heel leuk om met kinderen te spelen en te praten. Ik help graag kinderen die tips willen. Samen gaan we dan nadenken over wat jij anders wil, maken we plannen en gaan we onderzoeken welke plannen het beste werken. Ik leer je die plannen door samen spellen te spelen. Die spellen zijn dus handig, maar vooral ook heel leuk. Kom je een keertje langs?

  undefinedHoi, ik ben Ilja. Ik woon in Haarlem en heb drie dochters. Ik vind het leuk om te wandelen en te rennen in het bos of op het strand en te spelen met mijn dochters. Bij E-Motion geef ik trainingen aan kinderen zoals jij: hele leuke kinderen die iets willen leren! Ik vind het heel erg leuk om met kinderen te werken. Ik vind het leuk om spelletjes en sporten te doen waar kinderen zich zelfverzekerder door gaan voelen. Ik zou het heel leuk vinden om jou een keertje te ontmoeten, zodat we kunnen bespreken wat jij zou willen leren en welke tips jij zou willen!

  Hoi, ik ben Janna. Ik ben moeder van drie kinderen, twee zoons en een dochter. Wij hebben twee konijnen en vissen thuis. Ik hou van hardlopen en basketbal. Ik vind het heel leuk om met kinderen te werken en daarom doe ik dat ook al lang. Samen met kinderen spelen en ontdekken wat je goed kan, vind ik het allerleukst. Kinderen vinden het vaak heel leuk om te komen omdat ze steeds meer leren en merken dat het beter met ze gaat. En hopelijk kun je de tips die je krijgt nog heel lang gebruiken.

  Hoi, mijn naam is Jennifer. Ik ben moeder van een zoon en werk al heel lang met kinderen en hun ouders. Zo heb ik in het ziekenhuis gewerkt met kinderen die daar bijvoorbeeld geopereerd moesten worden, maar ook op school en bij kinderen thuis. In mijn vrije tijd ben ik het liefste buiten in de natuur of doe ik graag spelletjes. Iedereen kan wel eens iets lastig vinden of zich een tijdje niet zo fijn voelen. Ik wil graag samen met jou, je ouders en je meester of juf kijken hoe ik kan helpen.

  Intakegesprek

  Als je vader en/of moeder hebben besloten dat jij ook wel wat tips van ons kan gebruiken, dan willen we je graag eerst wat beter leren kennen. Daarom hebben we een gesprek samen met jou en je vader of moeder. In dat gesprek zullen we jou ongeveer 10 minuten wat vragen stellen. Bijvoorbeeld hoe oud je bent, op welke school je zit, hoe je het op school vindt, waar je trots op bent van jezelf, of je tips wil van ons en zo ja, wat voor een tips. Je ouders of één van je ouders zit daar gewoon bij. Dat vinden we belangrijk, want je kent ons nog niet en op deze manier hebben we gemerkt dat kinderen het 't fijnst vinden. Als we het gesprekje met jou hebben gehad, dan willen we graag met alleen je vader en / of moeder praten. Jij mag dan op de gang even iets voor jezelf doen. Neem je iets mee, zodat je iets te doen hebt op de gang? Bijvoorbeeld een boek, een kleurblok of een (computer)spel en misschien ook wel iets te eten of te drinken. Als ik klaar ben met het gesprek met je vader en / of moeder, dan roep ik jou er weer bij. We vertellen dan welk plan we met elkaar hebben gemaakt en willen graag van jou weten wat jij daarvan vindt. Het kan zijn dat we hebben bedacht dat je de tips het beste kunt krijgen en oefenen in een groep met andere kinderen of alleen met één van ons.

  Groepstraining

  De training bij E-Motion wordt gegeven in een gymzaal. Alleen maar praten vinden wij nogal saai en daarom is er veel ruimte voor spellen en oefeningen. In deze spellen en oefeningen ga je aan de slag met je doelen. Omdat we zoveel spellen doen, lijkt het net een clubje zoals een sportclub, scouting of iets anders. Ondertussen leer je ook nog eens ontzettend veel. 
  De groepen bij E-Motion zijn erg gezellig. Er wordt vaak gelachen. Op een aantal dingen zijn wij ook heel streng. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en dat iedereen respectvol met elkaar omgaat. Doordat iedereen zich hieraan houdt, vinden de kinderen de groep bij E-Motion vaak heel erg fijn. 

  Werkboek

  Soms krijg je ook opdrachten mee voor thuis. Bij het ene groepje krijgen de kinderen een boekje mee met opdrachten, bij het andere weer niet. Je ouders en juf of meester krijgen ook een boekje, zodat ze jou ook goed kunnen helpen. Je kunt hen altijd om hulp vragen. In het werkboekje staan leuke opdrachten die je helpen om nog meer te leren. De opdrachten kunnen nooit fout zijn, want ze gaan over jezelf en dat is altijd goed. 

  Ik vind het best wel spannend

  Veel kinderen vinden het best spannend om de eerste keer te komen naar de groepstraining. Dat maken we iedere keer mee. We begrijpen dat heel erg goed, want:

  Hoe zullen de andere kinderen zijn?
  Wat gaat er precies gebeuren?

  De eerste keer dat je in de groep komt, zul je merken dat we ons best doen om elkaar beter te leren kennen. Je zult zien dat er allemaal kinderen van ongeveer jouw leeftijd meedoen in de groep en dat het allemaal leuke jongens en meisjes zijn, net als jij.
  We leggen de eerste keer de belangrijkste dingen uit, zodat je precies weet hoe het iedere keer zal gaan. 

  De meeste kinderen vinden het na de eerste keer hartstikke leuk!

Vraag en antwoord

Wil je meer weten?

Als je meer wilt weten over wat wij doen en hoe wij werken, dan kun je ons altijd een email sturen. Als je een keer een trainingsbijeenkomst hebt gemist en vragen hebt over die keer, kun je ons ook mailen. Ook als je andere vragen hebt, hopen we dat je ons een email stuurt. Zorg je wel dat je ouders het weten als je ons mailt?

Wie zijn de andere kinderen?

Vaak vragen kinderen die bij ons een groeptraining gaan volgen, wie de andere kinderen zijn. We vertellen je van te voren niet hoe zij heten en waar zij wonen, want over andere kinderen praten doen we niet. We kunnen je wel alvast in het algemeen vertellen hoe oud de andere kinderen zijn en of het jongens of meisjes zijn. De eerste keer dat je bij ons komt, zorgen we dat je de andere kinderen leert kennen en al je vragen kunt stellen die je wil.
Wat we in ieder geval alvast leuk is om te weten, is dat er met de kinderen die bij ons komen niet zoveel aan de hand is. Vaak gaat het heel goed met de kinderen en willen ze vooral een paar tips. Dat is heel leuk, want misschien maak je wel nieuwe vrienden of vriendinnen als je bij ons een groepstraining komt volgen.

Ervaringen kinderen