Informatie voor Kinderen

  Met de kinderen die bij ons langskomen, gaat het eigenlijk heel goed en ze zijn allemaal super leuk. Ieder kind is weer anders en uniek op zijn of haar eigen manier. Alle kinderen die wij leren kennen, kunnen al veel. Ook al weten ze dat zelf nog niet altijd van zichzelf. We weten nu al dat jij ook heel veel kunt. Als je bij ons komt, geven wij jou tips, zodat bepaalde dingen je nog beter lukken. Er zijn al duizenden kinderen bij ons geweest voor tips. We weten zeker dat er al kinderen van jouw school en sportclub bij ons zijn geweest. Misschien zelfs wel kinderen die jij kent. Er zijn kinderen die hun vrienden en vriendinnen vertellen over ons. Er zijn ook kinderen die het voor zichzelf houden. Als je bij ons komt, is het eigenlijk een cadeau van je ouders aan jou om in korte tijd dingen te leren die voor jou handig zijn om te weten en te kunnen.

  Dit zijn de trainers

  Hoi, ik ben Dieuwer. Ik heb best wel een moeilijke naam. Veel kinderen onthouden mijn naam, omdat het lijkt op 'Dieuwertje Blok', van het Sinterklaasjournaal. Ik ben zelf ook moeder. Ik hou van sporten, knutselen en afspreken met vrienden en vriendinnen. Ik vind het ook heel leuk om met kinderen te spelen en te praten. Ik help graag kinderen die tips willen. Samen gaan we dan nadenken over wat jij anders wil, maken we plannen en gaan we onderzoeken welke plannen het beste werken. Ik leer je die plannen door samen spellen te spelen. Die spellen zijn dus handig, maar vooral ook heel leuk.

  Hoi, ik ben Ilja. Ik woon in Haarlem en ben moeder van drie kinderen. Ik vind het leuk om te wandelen en te rennen in het bos of op het strand en te spelen met mijn kinderen. Bij E-Motion geef ik trainingen aan kinderen zoals jij: hele leuke kinderen die iets willen leren! Ik vind het heel erg leuk om met kinderen te werken. Ik vind het leuk om spelletjes en sporten te doen waar kinderen zich zelfverzekerder door gaan voelen. Ik zou het heel leuk vinden om jou een keertje te ontmoeten, zodat we kunnen bespreken wat jij zou willen leren en welke tips jij zou willen!

  Hoi, ik ben Janna. Ik ben moeder van drie kinderen. Wij hebben twee konijnen en vissen thuis. Ik hou van hardlopen en basketbal. Ik vind het heel leuk om met kinderen te werken en daarom doe ik dat ook al lang. Samen met kinderen spelen en ontdekken wat je goed kan, vind ik het allerleukst. Kinderen vinden het vaak heel leuk om te komen omdat ze steeds meer leren en merken dat het beter met ze gaat. En hopelijk kun je de tips die je krijgt nog heel lang gebruiken.

   Hoi, ik ben Michelle. Ik woon in Haarlem en heb een dochter. Ik ben graag buiten, vind het leuk om iets lekkers te bakken en af te spreken met familie of vrienden. Ik vind het leuk om met kinderen te werken en hen iets te leren. Ik vind het belangrijk dat alle kinderen zichzelf kunnen zijn en zich fijn voelen. Als je bij mij komt, ben ik er om naar je te luisteren en je te helpen. Samen doen we oefeningen en spelletjes om te ontdekken wat je al heel goed kan en wat je lastiger vindt. Hiermee gaan we dan oefenen zodat dat steeds makkelijker wordt. De tips die je krijgt kan je dan vervolgens ook thuis en op school gebruiken.

  Intakegesprek

  Als je vader en/of moeder hebben besloten dat jij ook wel wat tips van ons kan gebruiken, dan willen we je graag eerst wat beter leren kennen. Daarom hebben we een gesprek samen met jou en je vader of moeder. In dat gesprek zullen we jou ongeveer 10 minuten wat vragen stellen. Bijvoorbeeld hoe oud je bent, op welke school je zit, hoe je het op school vindt, waar je trots op bent van jezelf en of je weet waarom we het gesprek hebben met elkaar. Je ouders of één van je ouders zit daar dan bij. Dat vinden we belangrijk, want je kent ons nog niet. Als we het gesprekje met jou hebben gehad, dan willen we graag met alleen je vader en/ of moeder praten. Jij mag dan op de gang even iets voor jezelf doen. Neem je iets mee voor jezelf, zodat je iets te doen hebt op de gang? Bijvoorbeeld een boek, een kleurblok of een (computer)spel en misschien ook wel iets te eten of te drinken. Als ik klaar ben met het gesprek met je vader en/ of moeder, dan roep ik jou er weer bij. We vertellen dan welk plan we met elkaar hebben gemaakt en willen graag van jou weten wat jij daarvan vindt. Het kan zijn dat we hebben bedacht dat je de tips het beste kunt krijgen en oefenen in een groep met andere kinderen of alleen met één van ons.

  Groepstraining

  De training bij E-Motion wordt gegeven in een gymzaal. We doen dus veel spellen en oefeningen met elkaar. Terwijl je bezig bent, werk je dus aan je doelen en leer je een hoop. We praten ook met elkaar om uit te leggen en vragen aan jou te stellen om beter te begrijpen hoe is voor jou werkt.  
  De groepen bij E-Motion zijn erg gezellig. Er wordt vaak gelachen. Op een aantal dingen zijn wij ook heel streng. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en dat iedereen respectvol met elkaar omgaat. Doordat iedereen zich hieraan houdt, vinden de kinderen de groep bij E-Motion vaak heel erg fijn. 

  Werkboek

  Soms krijg je ook opdrachten mee voor thuis. Bij het ene groepje krijgen de kinderen een boekje mee met opdrachten, bij het andere weer niet. Je ouders en juf of meester krijgen ook een boekje, zodat ze jou ook goed kunnen helpen. Je kunt hen altijd om hulp vragen. In het werkboekje staan leuke opdrachten die je helpen om nog meer te leren. De opdrachten kunnen nooit fout zijn, want ze gaan over jezelf en dat is altijd goed. 

  Ik vind het best wel spannend

  Veel kinderen vinden het best spannend om de eerste keer te komen naar de groepstraining. Dat maken we iedere keer mee. We begrijpen dat heel erg goed, want:

  Hoe zullen de andere kinderen zijn?
  Wat gaat er precies gebeuren?

  De eerste keer dat je in de groep komt, zul je merken dat we ons best doen om elkaar beter te leren kennen. Je zult zien dat er allemaal kinderen van ongeveer jouw leeftijd meedoen in de groep en dat het allemaal leuke jongens en meisjes zijn, net als jij.
  We leggen de eerste keer de belangrijkste dingen uit, zodat je precies weet hoe het iedere keer zal gaan. 

  De meeste kinderen vinden het na de eerste keer hartstikke leuk!

Vraag en antwoord

Wil je meer weten?

Als je meer wilt weten over wat wij doen en hoe wij werken, dan kun je ons altijd een email sturen. Als je een keer een trainingsbijeenkomst hebt gemist en vragen hebt over die keer, kun je ons ook mailen. Ook als je andere vragen hebt, hopen we dat je ons een mail stuurt. Zorg je wel dat je ouders het weten als je ons mailt?

Wie zijn de andere kinderen?

Vaak vragen kinderen die bij ons een groeptraining gaan volgen, wie de andere kinderen zijn. We vertellen je van te voren niet hoe zij heten en waar zij wonen, want over andere kinderen praten doen we niet. We kunnen je wel alvast in het algemeen vertellen hoe oud de andere kinderen zijn en of het jongens of meisjes zijn. De eerste keer dat je bij ons komt, zorgen we dat je de andere kinderen leert kennen en vragen kunt stellen.
Wat we in ieder geval alvast leuk is om te weten, is dat er met de kinderen die bij ons komen niet zoveel aan de hand is. Vaak gaat het heel goed met de kinderen en willen ze vooral een paar tips. Dat is heel leuk, want misschien maak je wel nieuwe vrienden of vriendinnen als je bij ons een groepstraining komt volgen.

Ervaringen kinderen