Brugklastraining

Negendelige training voor kinderen in groep 8

De brugklastraining is een training voor kinderen die in groep 8 zitten en de overstap maken naar het voortgezet onderwijs. De één ziet deze overstap als beangstigend en de ander als kans. Er wordt in de training veel met elkaar gedeeld en geoefend. Er wordt met de kinderen gekeken naar 'Wie ben ik?' en 'Hoe wil ik overkomen?' Het is een positieve voorbereiding op de middelbare school waarbij elementen van zowel weerbaarheid als sociale vaardigheid aan bod komen. Er zijn 6 bijeenkomsten voor de zomervakantie en 2 na de zomervakantie. Omdat ze in dezelfde spannende fases zitten, vormen de kinderen in de brugklastraining vaak een hechte groep. Rust en respect is wat onze groepstrainingen kenmerkt.
Naast de vaste thema's werken wij met het kind aan de individuele doelen. Hier is uitgebreid over gesproken tijdens het intakegesprek.

De training voor de kinderen wordt vooraf gegaan door een ouderbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst krijgen de ouders uitleg over de training en hoe je dit thuis kunt toepassen en gebruiken. Kinderen op deze leeftijd hebben hun omgeving nodig om de vaardigheden vast te houden. 

Voor wie

Deze training is bedoeld voor kinderen die in groep 8 zitten en die graag tips en/of ondersteuning willen bij de overgang naar de middelbare school. Te denken valt aan kinderen die zich onzeker voelen. Ook kinderen die als enige van de basisschool naar hun middelbare school gaan en die moeite hebben met contact leggen en/of moeite hebben met weer 'de jongste' zijn. Ook kinderen die moeite hebben met wisselende docenten en plannen van huiswerk komen in aanmerking voor deze training.

Inhoud training

Thema's van de training

Contact leggen
Aansluiting vinden, erbij horen
Jezelf presenteren
Opkomen voor jezelf
Omgaan met problemen
Je sterk en stevig voelen

Praktische info

LocatieAmbonstraat 2a, Haarlem
KostenIntake: €100,-
 Groepstraining: €450,-
Duur9 bijeenkomsten
 1 ouderles en 8 kinderlessen
MateriaalWerkboek
EvaluatieSchriftelijk verslag
 Eindgesprek
TrainersDieuwer, Ilja, Janna, Michelle

Startdatum training
    28 mei 2024 (9 dinsdagen van 16:30 tot 17:20)

Uitspraken kinderen

Meisje 11 jaar
"Ik vond het eerst heel spannend om naar de brugklas te gaan, maar nu niet meer!"

Jongen 12 jaar
"De middelbare school zag ik als nieuwe start. Het is me ook gelukt. Ik heb erg leuke, nieuwe vrienden."

Meisje 13 jaar
"Ik was zo bang dat ik gepest zou worden. Ik wist veel beter wat ik de eerste schoolweken op mijn nieuwe school kon doen om me zelfverzekerd te voelen. Ik kreeg ook gelijk nieuwe vriendinnen."

Jongen 11 jaar
"
Ik wist echt niet wat ik kon verwachten. Ik merkte dat ik niet de enige was die dat had."

Lees hier meer ervaringen.