Gezinsbegeleiding

Afhankelijk van wat de vraag van de ouders is, wordt gekeken waar zij het beste mee geholpen zijn. In gezinsbegeleiding worden samen met ouders de patronen ontrafeld die in de loop der jaren ontstaan zijn. Daarna wordt samen met ouders op zoek gegaan naar wat wél werkt. De gezinssessies zijn spelenderwijs en gericht op de gestelde doelen. Tijdens de gesprekken met ouders wordt dieper ingegaan op de gezinspatronen. Gezinsbegeleiding is een van de mogelijkheden bij E-Motion om een kind verder te helpen.

Voor wie

Gezinsbegeleiding is er bij E-Motion voor ouders, het hele gezin, broer(s) & zus(sen), ouder & kind of een samengesteld gezin. 

Inhoud begeleiding

De gezinsbegeleiding wordt bij E-Motion gedaan door de systeemtherapeut Janna Phaff. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende methoden om de hulpvraag op te lossen. Door niet alleen te praten, maar ook door samen oefeningen te doen, worden patronen in het gezin zichtbaar. Er zijn diverse doelen waar aan gewerkt kan worden binnen de gezinsbegeleiding. Voorbeelden hiervan zijn:
- Ouders krijgen de regie binnen het gezin terug in handen
- Meer positieve interactie tussen broer(s) en zus(sen)
- Ouders leren hoe zij hun kind kunnen steunen
- De negatieve spiraal tussen ouders(s) en kind(eren) wordt doorbroken
- Enz

Praktische info

LocatieAmbonstraat 2a, Haarlem
KostenIntake: €100,-
 per keer: €100,-
Duurstart met 1 á 2 bijeenkomsten
TrainersJanna