Informatie voor Jongeren

  Dit is E-Motion

  Je komt op deze pagina omdat je misschien zelf meer wil weten over E-Motion. Het kan ook zijn dat je ouders het een goed idee vinden als je een training gaat volgen bij E-Motion. We vetellen hieronder wie wij zijn en wat je kunt verwachten bij E-Motion.

  Dit zijn de trainers

  Hoi, ik ben Dieuwer. Ik ben zelf ook moeder. Ik werk graag met jongeren samen om opzoek te gaan naar hoe je handig contact maakt, hoe je vriendschappen sluit en hoe je je zekerder van jezelf kunt voelen. Je kunt mij tegenkomen bij verschillende groepstrainingen of individuele trajecten. Wat ik zo mooi vind om te zien is dat jongeren die elkaar in groepsverband zien, zoveel van elkaar leren. Jongeren vinden het heel bijzonder om ervaringen met elkaar delen en samen oefenen. Dat wordt in het begin altijd best spannend gevonden. Daarom zorg ik altijd voor een respectvolle sfeer waarin iedereen zichzelf kan zijn.

  Hoi, ik ben Ilja. Ik woon in Haarlem samen met mijn man en onze drie kinderen. Je kunt mij tegenkomen bij verschillende groepstrainingen of individuele trajecten. Ik vind het ontzettend leuk om met jongeren te werken! Het is als jongere best ingewikkeld om je staande te houden in een omgeving waarin er veel van je gevraagd wordt. Want er moet zoveel: school, vriendschappen, sport, hobby's, bijbaantjes... Keuzes maken en ontdekken wat voor JOU belangrijk is, is moeilijk. Hier help ik je graag bij. Het is fijn om in een groepje met leeftijdsgenoten te merken dat je jezelf steeds beter leert kennen en daarom ook meer zelfvertrouwen krijgt.

  Hoi, ik ben Janna. Ik ben getrouwd en moeder van 3 kinderen. Ik hou van hardlopen en basketbal. Je kunt mij tegenkomen bij verschillende groepstrainingen, individuele trajecten of gezinsbegeleiding. Ik werk al lang met jongeren om samen te onderzoeken hoe ze omgaan met moeilijke situaties. Dit kan gaan over het contact met andere jongeren of hun ouders, maar ook over onzekerheid of moeilijkheden op school. Door samen te ontdekken wat voor jou goed werkt, zul je je weer beter gaan voelen en weten wat je kunt doen om dit zelf op te lossen. De tips en oefeningen kunnen dan een goede hulp zijn. Hier wil ik je graag verder mee helpen.

   Hoi, ik ben Michelle.

  Intakegesprek

  Het contact met E-Motion begint altijd met een intakegesprek. Dit gesprek is met jou en (een van je) ouders en met een van de trainers. In dit gesprek maken we kennis met elkaar. We willen weten op welke school je zit, hoe je klas is, hoe het contact met leeftijdgenoten is, enzovoorts. We bespreken samen waar je tegenaan loopt. Vervolgens stellen we doelen op, wat we willen graag weten waarvan je graag wil dat het verandert. In principe zijn de trainingen bij E-Motion voor jongeren met wie het goed gaat en die  een steuntje in de rug kunnen gebruiken. We kijken samen of een groepstraining of individuele begeleiding het beste bij je past. Vervolgens leggen we uit wat je kunt verwachten. 

  Als je meer informatie wilt over de trainingen die we geven, klik dan hier.

  Groepstraining

  De training bij E-Motion wordt gegeven in een gymzaal. We oefen veel met elkaar. In deze oefeningen ga je aan de slag met je doelen. Veel jongeren vinden het best spannend om op deze manier zichzelf te laten zien. Je zult merken dat alle jongeren dat vinden en dat er daardoor snel een hechte groep ontstaat. 

  In de groep hebben we 2 belangrijke regels:
  - We gaan respectvol met elkaar om.
  - Alles wat in de groep gezegd/gedaan wordt, is vertrouwelijk.

  Werkboek

  Je krijgt van ons een werkboek mee. Hierin staat informatie en opdrachten over de onderwerpen die we bespreken en oefenen met elkaar. We raden je  aan om aan de slag te gaan met de onderwerpen. Wij zullen je helpen met hoe je dat het beste kunt aanpakken. 

Vraag en antwoord

Hoe groot is de groep?

Een groepstraining bestaat uit maximaal 10 jongeren (zowel jongens als meiden). De groepstraining wordt altijd gegeven door 2 trainers. 

Wat als ik iemand ken?

Soms gebeurt het wel eens dat je iemand kent. We hebben in de groep duidelijk afspraken: je mag nooit aan een ander vertellen wie er in de groep zit. We gaan er vanuit dat iedereen respectvol met elkaar omgaat. 

Ruim 4000 kinderen, jongeren en jongvolwassenen gingen je voor!

In de afgelopen 8 jaar hebben ruim 3000 kinderen, jongeren en jongvolwassenen een training gevolgd bij
E-Motion. Grote kans dat jij iemand kent die bij ons een training heeft gedaan. 

Wil je meer weten?

Als je een vraag hebt, dan kan je ons altijd een mail sturen naar info@emtt.nl

Trainingslocatie

Kantoor (intakegesprek)

De Zaal