Informatie voor Ouders

  Dit is E-Motion

  E-Motion is in 2008 opgericht met als doel kinderen en jongeren ondersteunen die op sociaal-emotioneel gebied een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Op deze pagina lees je wat je als ouder kunt verwachten tijdens een begeleidingstraject bij E-Motion. 

  Intake

  De begeleiding bij E-Motion start altijd met een intake. Tijdens dit gesprek wordt de reden van aanmelding besproken. Er worden persoonlijke doelen opgesteld en er wordt besproken welk aanbod het beste bij je zoon of dochter past. Vervolgens wordt er een behandelovereenkomst uitgewerkt die je binnen een paar dagen per mail ontvangt. In deze overeenkomst staan de, tijdens het intakegesprek gemaakte afspraken, vastgelegd.
  Het intakegesprek duurt ongeveer 45 minuten. Een deel van het gesprek is met je zoon of dochter en jou en een deel van het gesprek is alleen met jou. Jongeren zijn bij het hele intakegesprek aanwezig en songvolwassenen voeren het intakegesprek vaak zelf.

  Groepstraining voor kinderen

  Uiterlijk een week voordat de training start, ontvang je via de mail een brief met alle praktische informatie over de training. De eerste bijeenkomst krijg je een informatieboek waarin staat welke thema's we behandelen en hoe je jouw kind kunt ondersteunen in de thuissituatie. Je krijgt bij een aantal trainingen ook een boek mee voor school, die je kunt overhandigen aan de leerkracht van jouw kind. Halverwege de training ontvang je per mail een tussenevaluatie, waarin we de vorderingen van jouw kind beschrijven. Aan het eind van de training schrijven we een eindverslag en word je uitgenodigd voor een eindgesprek. 
  Indien je tussendoor iets wilt weten, of er is iets wat voor ons belangrijk is om te weten, dan kun je  altijd contact met ons opnemen. 
  Met jouw toestemming houden we de leerkracht op de hoogte. 
  Meer informatie over de groepstrainingen vindt je hier.

  Groepstraining voor jongeren

  Uiterlijk een week voordat de training start, ontvang je via mail een brief met alle praktische informatie over de training. De eerste trainingsbijeenkomst ontvangt jouw zoon of dochter een informatieboek met opdrachten. Tijdens de training ontvang je halverwege een tussenevaluatie via de mail en schrijven we op het eind een eindverslag. Ook bieden we de mogelijkheid aan tot een eindgesprek. Mocht je als ouder meer op de hoogte gehouden willen worden, dan kan dat uiteraard. Indien je tussendoor iets wilt weten, of er is iets wat voor ons belangrijk is om te weten, dan kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen. 
  Meer informatie over de groepstrainingen vind je hier.

  Individuele begeleiding

  Een individueel traject begint met 3 sessies. Na elke sessie ontvang je een verslag via de mail. Je leest dan wat er gedaan is en wat belangrijke observaties zijn geweest. Vaak worden er in het verslag ook tips genoemd voor je kind, de ouder(s) en eventueel leerkracht. Na 3 sessies wordt er geëvalueerd. Er wordt besproken wat je kind van de begeleiding vindt, wat het effect is en indien nodig worden er verdere afspraken gemaakt voor begeleiding. Het evaluatiegesprek kan ook op school plaatsvinden in aanwezigheid van de leerkracht. 
  Indien er ook andere hulpverleners betrokken zijn bij je kind, kan er ook contact met hen worden opgenomen.
  Meer informatie over individuele begeleiding vind je hier.

Inschrijven

Je kunt ons bellen of het aanmeldformulier invullen. Binnen 2 werkdagen nemen wij contact met je op (met uitzondering van schoolvakanties).

Ook voor vragen, bel of mail ons gerust!

Trainingslocatie

Kantoor (intakegesprek)

De Zaal

Vraag en antwoord

Wordt de begeleiding vergoed?

Hier vind je een overzicht van de kosten en eventuele vergoedingsmogelijkheden.

Welke training past het beste bij mijn kind?

In het intakegesprek bekijken we welke training het meest geschikt is. Vaak wordt het al snel duidelijk van welk aanbod je kind het meest kan profiteren. Als er van een bepaalde groepstrainingen meerdere tegelijkertijd starten, wordt gekeken naar wat voor jullie logistiek het beste uitkomt en hoe de groepssamenstelling is. Hier zie je welke groepstrainingen wij aanbieden. 

Heeft het effect?

Dit is een vraag die veel ouders stellen. Logisch, want de begeleiding kost geld en daar wil je wat voor terug zien. Of het effect heeft, hangt van verschillende factoren af. Bovenaan staat de leerbaarheid van je kind. Daarnaast is het van belang dat je als ouder en leerkracht betrokken bent bij het leerproces van het kind. Dit zal het resultaat positief beïnvloeden.
Onze ervaring is dat alle kinderen stappen maken op de persoonlijke doelen die zijn afgesproken in het intakegesprek. Voor het ene kind zijn dit kleine stappen en voor het andere kind sprongen. We horen vaak van ouders terug dat er met de training een ontwikkeling in gang is gezet die ook na de training nog voortduurt. Het daadwerkelijke effect van de training is vaak al tijdens de training te merken en ook gedurende de drie maanden na afronding van de training zien ouders vaak nog dat het kind zich in een snel tempo positief ontwikkelt. In het verleden hebben we zelf onderzoek gedaan naar het effect van de trainingen en in 2017 heeft er een onderzoek plaatsgevonden door de Vrije Universiteit van Amsterdam. Dit onderzoek laat hoge tevredenheidsscores zien en geeft aan dat een groot deel van de deelnemers vooruitgang ziet op de persoonlijke doelen. Meer informatie over dit onderzoek vind je hier. 

Mijn kind wil niet.. Wat nu?

Veel kinderen vinden het spannend en dat kan zich uiten in verzet. Ook kan het zijn dat een kind het gevoel krijgt dat er 'iets mis' is met hem/haar en daarom niet wil. Vertel tegen je kind dat jullie gewoon naar het intakegesprek gaan en daarna 'wel zien'. Veel kinderen merken dat het allemaal reuze meevalt als ze eenmaal zijn geweest. 
Als je kind het nog steeds moeilijk vindt, kun je zeggen dat jullie als ouders het belangrijk vinden en graag zouden willen dat hij/zij het probeert. Je kunt er ook bij zeggen dat de trainers het belangrijk vinden dat hij/zij zich fijn voelt, dus als er iets gebeurt wat niet fijn is, dan kan hij/zij dat altijd aangeven. We zullen er dan zeker rekening mee houden. 
Je kind kan ook op onze website kijken bij het gedeelte kinderen. Zo is je kind alvast voorbereid. 

Ervaringen ouders

Jongen 12 jaar
"Wij zijn blij dat de school van onze zoon ons op E-Motion gewezen heeft."

Meisje 10 jaar
"Wij zijn enthousiast over E-Motion. Ik was bang was dat de verbetering in het gedrag van mijn dochter niet lang zou duren maar die angst is ongegrond. Tot op heden gedraagt zij zich stukken beter en lijkt ze ook lekkerder in haar vel te zitten."

Jongen 11 jaar
"Hij kwam altijd terug met iets dat een eye-opener voor hem was en wat hij ook mij wilde leren."

Jongen 9 jaar
"Een opvallend verschil de afgelopen weken is wel dat mijn zoon ineens veel meer met kinderen uit de klas afspreekt."

Jongen 7 jaar
"Ik zie aan mijn zoon dat de training werkt!"

Lees hier de uitgebreide ervaringen.