Mindfulness voor kinderen

Achtweekse training voor kinderen van 9 t/m 12 jaar

In acht wekelijkse sessies oefenen kinderen met 'luisteren naar zichzelf'. Het leren voelen van het lichaam, het leren herkennen van eigen gedachtes, gevoelens en gedrag en het leren ontspannen zijn hier een groot onderdeel van. Daarnaast leren kinderen beter omgaan met allerlei dingen die hen afleiden, zoals drukte om hen heen en/ of drukte in hun eigen hoofd.
Hierdoor laten zij zich niet (meer) meeslepen met wat anderen voelen of verwachten.
De training wordt aangeboden in een groep. Kinderen vinden het vaak erg gezellig om samen met andere kinderen te oefenen. Bovendien kunnen ze veel van elkaar leren. 
De positieve ervaringen die tijdens deze training worden opgedaan, zorgen ervoor dat de stap naar 'de praktijk' sneller is gezet. Bij de training hoort een boek waarin veel oefenopdrachten voor thuis staan. Deze opdrachten zorgen ervoor dat de vaardigheden die aangereikt worden ook echt gebruikt gaan worden in het dagelijks leven.Naast de vaste thema's werken wij met het kind aan de individuele doelen. Hier is uitgebreid over gesproken tijdens het intakegesprek.

Voor wie

De training is voor kinderen van 9 t/m 12 jaar die de hoeveelheid prikkels vanuit het dagelijks leven niet goed (genoeg) kunnen verwerken. Dit kán zich uiten in vermoeidheid, spanning (fysiek en/ of mentaal), verminderde concentratie, veel piekeren, (over)gevoelig zijn, angstig zijn en 'niet lekker in je vel zitten'. 

Inhoud training

Thema's van de training

Concentratieverbetering
Ontspanning
Probleemoplossende vaardigheden
Stilstaan bij eigen denken, voelen en doen
Eigen keuzes maken
Kracht, stemgebruik en ademhaling
Omgaan met negatieve gebeurtenissen
Stilstaan bij eigen wensen en grenzen

 

Praktische info

LocatieAmbonstraat 2a, Haarlem
KostenIntake: €79,50
 Training: €339,50
Duur8 bijeenkomsten
MateriaalWerkboek
EvaluatieSchriftelijk verslag (2x)
 Eindgesprek
TrainersIlja, Janna

Startdatum training
    02 okt 2018 (8 dinsdagen van 16:15 tot 17:15)
    22 jan 2019 (8 dinsdagen van 16:15 tot 17:15)

Ervaring

Ouders van een jongen van 10 jaar
"Wij vinden hem zeer positief veranderd. Voorheen kon hij doorschieten in boosheid als hij het ergens niet mee eens was, op zulke momenten was hij moeilijk of niet te bereiken. Het lijkt of hij nu meer praat over wat hem dwarszit, waardoor het niet meer tot zulke heftige protesten komt. We vinden hem meer ontspannen in het contact met ons, zijn zusje en zijn klasgenoten." 

Lees hier meer ervaringen.