Mindfulness voor jongeren

Achtweekse training voor jongeren van 12 t/m 16 jaar

Als iemand ‘aandachtig’ (of 'mindful') is, is hij zich bewust van zijn gedachten, gevoelens en gedrag, zonder dit stom, raar of gek te vinden van zichzelf. Het doel van deze training is dat de jongeren leren stilstaan bij hoe het met ze gaat. We doen oefenvormen die de jongeren kunnen helpen bij het leren (her)kennen van alles wat er in het lijf, het hoofd en de omgeving te 'beleven' is. Uiteindelijk zullen de jongeren merken dat ze eerder kunnen 'ingrijpen' als ze zich bijvoorbeeld gespannen voelen, omdat ze eerder door zullen hebben wanneer en hoe de spanning oploopt. Zo hoeven minder prettige gebeurtenissen minder hoog op te lopen. De training wordt aangeboden in een groep. Hierdoor kan er geoefend worden met leeftijdsgenoten, en kunnen ervaringen (en tips) direct uitgewisseld worden. Naast de vaste thema's werken wij met het kind aan de individuele doelen. Hier is uitgebreid over gesproken tijdens het intakegesprek. Deze training wordt gegeven door Ilja.                    

Voor wie

De training is voor jongeren van 12 t/m 16 jaar die zichzelf in het dagelijks leven 'voorbij hollen'. Dit kán zich uiten in vermoeidheid, spanning (fysiek en/ of mentaal), verminderde concentratie, veel piekeren, angstig zijn en 'niet lekker in je vel zitten'. Het is een training voor jongeren die meer inzicht in zichzelf willen krijgen. 

Inhoud Training

Thema's van de training

Luisteren naar jezelf
Leren omgaan met negatieve gebeurtenissen
Kracht, stemgebruik en ademhaling
Acceptatie
Gedachten zijn geen feiten
Wensen en grenzen
Houding en stemming
Aandacht voor en door jezelf behouden

Praktische info

LocatieAmbonstraat 2a, Haarlem
KostenIntake: €79,50
 Training: €339,50
Duur8 bijeenkomsten
MateriaalWerkboek
TrainersIlja, Janna

Startdatum training
    29 jan 2019 (8 dinsdagen van 17:30 tot 18:30)
    07 mei 2019 (8 dinsdagen van 19:00 tot 20:00)

Ervaring

Meisje 14 jaar
"Elke vrijdag ging ik met plezier naar de mindfulnesstraining toe. Elke les gingen we eerst alles bespreken, wat we hebben gedaan en of er dingen waren waar we mee zaten. Ze vertellen je hoe je met je problemen  om moet gaan door opdrachten te doen, daardoor zie je in wat je gevoel erbij is en wat je zelf doet op dat moment. Je krijgt een boekje waarin je bijhoudt wat je elke les hebt gedaan. Je krijgt huiswerk, je kan zelf bepalen of je het wilt doen. Ik deed het wel, want als je het doet thuis kan je ook leren en oefenen hoe je thuis je problemen moet oplossen en niet alleen bij de mindfulness."

Lees hier meer ervaringen.